3 gode ting..

Skal vi nævne hver især hver aften. I den seneste tid har det været en svær øvelse, for der er ikke meget at være taknemmelig for og dog.

Jeg har været med min skønne konfirmand i kirke og det var en smuk, rørende og meget relevant prædiken. Han talte om H. C. Andersens Snedronningen og koblede det til biblen og Jesus. Der er mange ting jeg kan citere ham for men særligt slog det mig, da han sagde at hvis vi bare ville have mere fokus på det bedre end det dårlige, det smukke fremfor det grimme og det gode i folk istedet for altid at lede efter fejl, ja så ville verden være et meget bedre sted at være. Og han har jo ret. Præsten. Vi har altid fokus på de dårlige ting, det negative og fejlene. Hvorfor? Jeg tror, det er fordi det er nemt at give andre skylden. Vi tager ikke ejerskab for egne fejl og læring. Vi er opdraget til at se det negative, onde og det farlige.

Og så tilbage til de 3 gode, taknemmelige ting. De giver en vis gejst, en tro på at vi nok skal komme igennem morgendagen. Min familie og jeg er blevet bedre til at lukke ned for de dårlige ting, sige pyt og vigtigst af alt, vi taler sammen, meget og ofte, det er nødvendigt for at komme igennem vores liv, som det ser ud lige nu, men også i al almindelighed er det en kæmpe gave at kunne tale med sine børn og ægtefælle, sætte ord på livets op- og nedture, turde se det i øjnene og sætte ord på det.

Mit 7. Klasses barn spurgte mig: “Hvad tror du på, mor?” Dertil kunne jeg svare, at jeg i nogle henseender tror på Gud, men allermest tror jeg på, at der er mere mellem himmel og jord. Jeg tror på, at vi bliver udsat for lige nøjagtig det vi kan magte, at der er en mening med de ting, vi oplever, og at vi nok skal komme igennem det, om det er med hjælp fra Gud eller englene, det er i og for sig underordnet, for vi tror på det, og det er vigtigst, det er det, der hjælper os igennem.

Så prøv – næste gang i er samlet om bordet – at nævne 3 ting, så skal du se hvad der sker og hvad der vil ske i fremtiden, med dit sind, med din væremåde og med dine omgivelser.

Med ønsket om en fantastisk dag

Mille Elena

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *