I denne skønne juletid

Kan der være skår i glæden. Jeg prøver ikke at tænke på det, og har også for længst accepteret, at der er sådan mit liv er – jeg har det super godt, og jeg trives.

MEN…. Når der kommer nye mennesker til, som 1. Søndag i advent i år, hvor vi åbnede vores hjem for hele gaden til julehygge, gløgg og æbleskiver, ja så kommer alle de velmenende og kærlige spørgsmål og jeg svarer på dem, det gør ikke noget. Aller inderst inde sidder følelsen af svigt, når jeg skal fortælle om min familie, mine søskende, som jeg knap kender, og det at blive forladt d. 24.12. Få timer før hele juletoget skulle rulle. Der er ikke mange, der kender den sande historie – jeg prøver ikke at skjule noget, men på den anden side er der så mange fantastiske, spændende og indholdsrige emner at snakke om, at jeg til hver en tid, sniger mig udenom emnerne familie og fortid.

Det gode i mit liv

Heldigvis er der flere gode ting i mit liv, end der er negative. Jeg har skabt mine egne traditioner, nogle har jeg taget med fra mit barndomshjem og modificeret en hel del, andre har jeg skabt selv og nye er kommet til efter jeg har mødt min nye mand. Det er gode, hyggelige, varme og glædelige traditioner.

Jeg tror, det er vigtigt

At holde fast i traditioner, bevare de danske dyder, minder og historier der er omkring vores helligdage.

For mit eget vedkommende er en skøn tradition, det at give, jeg elsker at give gaver, blomster og små pakker – i år ingen undtagelse.

En anden ting er københavner-turen. Den blev oprindeligt startet sammen med børnenes far, så holdt den “fri” nogle år og nu er den tilbage. Vi skal kigge, inspireres, nyde og vi skal opleve sammen som en familie, jeg glæder mig, og i år skal vi alle 5 af sted.

Julen handler om at glædes, den handler om at vi skal behandle hinanden godt og den handler om at vi skal være sammen – ikke for enhver pris – husk du skal have dig selv med, det er vigtigt. Du må ikke gå på kompromis med dine egne værdier og holdninger, du skal være tro mod dig selv, så får alle den bedste jul, det er jeg sikker på.

Med ønsket om en fantastisk dag

Mille Elena

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *