Lyt dog for dælen til din krop

Kroppen har noget vigtigt at fortælle dig, overhør den ikke.

I 35 år har jeg lidt af det ene eller andet – og i 9 år har det kun taget til i styrke. 9 ÅR!!!!!!!! har jeg overhørt alle former for symptomer, skrig og råb fra min krop. Jeg har været indlagt på diverse sygehuse i regionen, jeg har været i Aarhus og fået lavet trykmåling, været indlagt 2 gange i Herning, første gang var jeg hele møllen igennem, hvor jeg var alt fra hjertepatient til reuma. patient til at have HIV, AIDS og klamydia for 3 dage senere at blive sendt hjem med beskeden om: “Vi ved ikke, hvad du fejler, så vi kan ikke behandle dig. Sidste år blev jeg så indlagt igen med fuldstændig samme symptomer, ja faktisk også på noget nær samme tid, med en uge til forskel, og hjem kom jeg med samme besked – vi ved ikke, hvad du fejler, så er det okay, vi sender dig hjem, og sådan havde jeg det jo også selv, det var okay, at jeg blev sendt hjem, for jeg var jo ikke syg, men der var noget galt, der var bare ingen, der kunne fortælle mig, hvad det var. Indtil jeg en uge senere ringede ind på Skadestuen, hvor en sød og meget forstående sygeplejerske forsigtigt spurgte, om det ikke kunne være psykisk – selvfølgelig kunne det ikke det, jeg havde det jo godt, var i fast arbejde, har villa, vovhund og en Renault 😉😉

Jeg blev sendt til Reumatologisk Afdeling i Silkeborg med beskeden om, at jeg havde leddegigt, jeg kom i behandling for dette, men det var som om, det ikke hjalp, som det skulle. Symptomerne og smerter var der, de var til tider mindre, men de kom, når jeg blev stresset eller presset.

På et tidspunkt tager jeg den endelige beslutning om, at jeg vil skifte arbejde, og der skal ikke gå alt for længe inden det effektueres, det gjorde der bestemt heller ikke (læs her) og pludselig var mine såkaldte gigt-problemer ikke længere til stede.

En anden side af samme sag

Jeg har i mange år været plaget af en “arbejdsskade” i højre skulder, det er den side, hvor blandt andet dine evner for kontrol, planlægning, kassetækning og maskulinitet sidder. Jeg havde svært ved at sidde og skrive en hel dag, da jeg ikke kunne holde til det i min skulder. Da jeg blev skilt og fritstillet fra mit daværende arbejde, begyndte min “arbejdskade” at aftage og efter et intenst forløb og indblik i min krop, liv og hvad jeg havde gjort ved den i alle de år, indså jeg, at jeg overhovedet ikke har haft eller har en arbejdsskade i min skulder, det er psykisk hele vejen igennem.

Bliv den bedste udgave af dig selv

Det er vildt, at jeg i alle de år har overhørt min krop, dens råb og smerter og bare kørt derudaf. Nu er jeg blevet bevidst om det, og kan handle ud fra det, jeg har stadig “gigt”-smerter i hofte, bækken og knæ (på højre side) men jeg ved hvorfor de kommer og med simpel vejrtrækning og tankerne på rette sted, ja så er de lige så hurtigt væk, som de kom.

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, om du fejler noget eller ej, men jeg synes, det er værd at tænke over, at hvis du har smerter, om de er vedvarende eller blot kommer en gang i mellem, så er det måske værd at overveje, om du er det rette sted i dit liv – måske kræver det en stor omrokering, måske kræver det blot en lidt anden tankegang, en anden arbejdsgang, ja eller du “blot” italesætter det over for vedkommende. Her skal det lige siges at de mennesker, der lever med kroniske smerter, senfølger efter skader, operationer eller sygdomme ikke er med i denne kategori.

De mennesker der lytter til deres krop, og tager den alvorligt er de sejeste mennesker i verden og det er kun DIG der kan ændre det, ved at ændre din tankegang.

Vi er her kun en gang, siges det, så hvorfor ikke være den bedste udgave af dig selv – du shiner kun i de bedste omgivelser. Husk det næste gang du har smerter.

Med ønsket om en fantastisk dag

Mille Elena

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *